Stap 4 - Naar handicap 28

€ 3,95

Niet langer beschikbaar

Productnummer: 1733
Productinformatie "Stap 4 - Naar handicap 28"

Een nieuwe fase in het 9-stappenplan: Verder met golf. De basis is reeds aanwezig en zal ook in deze stap (zelfs tot en met de laatste stap) voortdurend worden gecontroleerd. Het volgende meetpunt is Handicap 28, waarbij je uiteindelijk leert om de Par-4 holes plus 2 slagen te spelen en de Par-3 en Par-5 holes plus 1 slag. In deze stap word je gestructureerd opgeleid om te spelen met kennis van je eigen spel. Dit betekent onder ander dat je ook gebruik gaat maken van je speel- en teststatistieken. Daarnaast zul je ook inzicht verkrijgen in een zorgvuldige voorbereiding voor een ronde om zo je beste spel daadwerkelijk op de baan te kunnen spelen.

Tijdens Stap 4 is er ondersteuning van de golfprofessional middels een programma van 12 lessen en De Golf Academie. Deze stap beslaat een traject van 1 tot 1,5 jaar. In Stap 4 gaan we uit van circa 2,5 tot 4 uur training per week.

Kennis en vaardigheden stap 4

Nieuwe onderdelen die in Stap 4 aan bod komen zijn:

• Warming-up De warming-up is een belangrijk onderdeel in de voorbereiding op het spelen van een golfronde. Met een goede warming-up maak je het lichaam sport klaar. Klaar voor een flinke wandeling met vaak een tas op de schouders, maar ook voor het slaan van een lange afslag met een driver. Door een zorgvuldige voorbereiding ben je beter in staat om optimaal te presteren en om blessures zoveel mogelijk te voorkomen.

• Voorbereiding voor een les en een golfronde Naast de warming-up in de voorbereiding is ook het inspelen voor een les of golfronde erg belangrijk. Golf is een sport waarbij de coördinatie een grote rol speelt. Via een goede voorbereiding ga je in Stap 4 leren om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen voor een training, een les of een golfronde.

 Materiaalkennis Naar mate je handicap lager wordt, zal ook het materiaal van invloed op jouw spel kunnen zijn. De juiste uitrusting kan helpen om de score te verlagen, maar vooral ook bij het voorkomen van blessures. Heb je al last van een blessure of een fysieke beperking dan zal de juiste uitrusting verschil maken.

• Het slaan met de driver Het leren slaan met de driver is in deze fase van je golfspel zeer belangrijk. De driver is de langste stok in de tas en gemaakt om een opgeteede bal van de afslagplaats te spelen. Het doel is om met de driver op een gecontroleerde wijze meer lengte vanaf de afslagplaats te behalen en de bal op de fairway/semi-rough te laten landen. Dit is noodzakelijk om in minder slagen de green te bereiken en zo je score te verlagen.

• Het spelen van schuine liggingen Het spelen van schuine liggingen is een veelvuldig voorkomende uitdaging in de golfsport. Ook al is ons land nog zo vlak, toch zijn golfbanen vaak glooiend en is er vaak sprake van een schuine ligging. In het buitenland zul je nog vaker een schuine ligging treffen op de golfbaan. Iedere schuine ligging heeft zo zijn eigen bijzonderheden. Deze zullen van invloed zijn op de clubkeuze, de set-up, de balvlucht en de te maken swing.

• Langeafstandputten (15 meter en meer) Minder putts per ronde maken, is bepalend voor het omlaag brengen van de handicap. Een van de onderdelen van het putten die in Stap 4 getraind gaat worden is het langeafstandputten. In Stap 4 ga je leren de lange putt zo dicht bij de hole te spelen dat daarna de bal met 1 keer spelen is uit te holen. Het trainen van afstandscontrole zal dan ook veelvuldig aan bod komen.

Auteur: NGF
Aantal pagina's 64
Formaat (hoogte, breedte, dikte): 155mm x 110mm x 5mm
ISBN: 9789085166009

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.