De beginjaren van de golfsport in Nederland (NGF)

€ 10,00

Direct beschikbaar, levertijd 1-2 dagen

Productnummer: 1796
Productinformatie "De beginjaren van de golfsport in Nederland (NGF)"

Op 11 februari 1914 beklonken vier golfclubs afspraken die hadden geleid tot de oprichting van het Nederlandsche Golf Comité. De Haagsche, de Doornsche, de Hilversumsche en de Kennemer besloten tot oprichting van het NGC om zaken als handicaps en de organisatie van kampioenschappen en interlands te regelen.

De vroege geschiedenis van golf in Nederland valt samen met een periode waarin sportbeoefening voor het eerst werd gezien als een gezonde en nuttige manier van vrijetijdsbesteding. Voordien werd sport in nederland nog gezien als tijd die niet nuttig werd besteed.

In de eerste vijftig jaar van golf in Nederland zouden verspreid over ons land slechts zestien golfclubs een blijvend bestaan vinden, waarvan enkele al met een achttien holes baan. Minder dan drieduizend golfers speelden in deze tijd golf. Honderd jaar na de oprichting van het NGC - de naam werd in 1972 in NGF veranderd - heeft golf een niet onbelangrijke plaats in het Nederlandse sportlandschap veroverd.

Hoe de vroege clubs en hun leden gezamenlijk de grondslag gingen vormen voor wat nu een sport is voor 375 duizend liefhebbers, is een verhaal dat in het jubileumjaar van de NGF vermelding verdient. dit boekje wil de lezer deelgenoot maken van de eerste decennia en de beslommeringen die daarmee gepaard gingen.

Auteur: Albert Bloemendaal
Aantal pagina's 96
Formaat (hoogte, breedte, dikte): 225mm x 250mm x 8mm
ISBN: 9789078920250

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.